Weekly News

Traineeprogrammet som är en VD-skola

Tele2s Executive Traineeprogram är ett av de mest eftertraktade traineeprogrammen i Sverige. Det har ett tydligt fokus på att fånga upp talanger till ledande roller i företaget, och det på kort tid.

Den typiske Tele2-medarbetaren är en talangfull, prestigelös vinnarskalle som vågar ifrågasätta.

Det är nog få företag som annonserat efter trainees med rubriken ”Vi behöver nya traineer, några av de gamla är VD:ar nu”. Det är lite karaktäristiskt för Tele2 som gått från att vara utmanare och uppstickare till tydliga ambitioner att vara marknadsledare. Utmanar- och entreprenörsandan och det innovativa finns kvar. Det är en förutsättning för överlevnad i en bransch där två år kanske motsvarar ett decennium i andra. Hur ska man behålla snabbheten i tanke och fötter på högsta nivå i företaget? Den kan låta klyschigt, men svaret är att attrahera de allra bästa unga talangerna.

Daniel Wall, 28 och Beata Klein, 27 är två av de senaste tillskotten. Vi träffas i Tele2s nya lokaler i Sveriges IT- och telekom-Mekka Kista, tillsammans med Tele2 Sveriges VD Samuel Skott.
Platsen är ”Arenan” som närmast kan beskrivas som en gigantisk öppen innergård med en kraftigt överdimensionerad bred trappa på ena sidan och en storbild mittemot. Längs innerväggarna ända upp till taket hänger elektroniska Billboards. 

Här är slipsar lika sällsynta som fasta arbetsplatser. De senare existerar inte. Inte ens för VD:n. En av tankarna bakom det är att man vill uppmuntra till spontana möten.
Det här är inte vilken arbetsplats som helst.

Samuel Skott, i dag VD för Tele2 Sverige, började själv som trainee 2005.
– Jag visste egentligen inte så mycket om Tele2 som företag när jag pluggade industriell ekonomi, säger han. Inte mer än att jag hade varit i kontakt med deras personal när jag jobbade i en telefonbutik. Jag träffade representanter från alla operatörer, men Tele2s personal verkade helt klart ha roligast på jobbet! 

Ett avgörande ögonblick för Daniel Wall som påbörjade traineeprogrammet 2016 var när Tele2s dåvarande VD talade vid ett Tele2-event på KTH. Här föll bitarna på plats för honom.
– Han beskrev deras traineeprogram som riktigt häftigt. Min studiekompis sade skämtsamt till mig att det verkade vara svårare att bli antagen där än till NASA. Till skillnad från min klasskamrat så sökte jag programmet. Och kom in!

Det har hänt mycket sedan förra hösten då Daniel började det ettåriga programmet som Samuel Skotts trainee. Lång historia kort är han nu bland annat produktchef för fasta produkter som bredband och telefoni. Och har även, tillsammans med HR, varit ansvarig för rekrytering av sin efterträdare Beata Klein.
– Från dag ett ingick jag i den svenska ledningsgruppen med förväntat stort ansvar. I vilket annat sammanhang får du en sådan chans till insyn och erfarenhet på den nivån som nyutexaminerad, frågar Daniel retoriskt. 

Samuel Skott bekräftar den bilden.
– Alla personliga kontakter jag hann knyta inom Tele2 under mitt år som trainee gav mig ett försprång internt och har varit oerhört viktigt för min resa inom företaget. Jag kände ju halva firman efter ett år!

Han beskriver den typiske Tele2-medarbetaren som en talangfull, prestigelös vinnarskalle som vågar ifrågasätta. 

Traineeprogrammet är färgat av företagskulturen som genomsyras av personligt ansvar och ett mandat som gör att de anställda vågar ta egna beslut baserat på Tele2s värderingar. Det var också företagskulturen inom Tele2 som Beata Klein, fastnade för vid sina första kontakter med företaget under studietiden på Industriell Ekonomi, Chalmers.
– Det var en rak, ärlig och juste kommunikation. Den bild av Tele2 som jag fick vid mina första kontakter stämmer fortfarande. Det är på riktigt väldigt bra stämning och roligt att vara här samtidigt som det är otroligt intensivt, sammanfattar Beata sina första sex veckor som trainee.

Även hon slås av den höga nivån som man släpps in på i företaget när man kommer in som trainee på Tele2. Det ärliga intresset av att ta tillvara idéerna, kreativiteten och nytänkandet hos traineerna.
– Det är fantastiskt att vara mitt inne i ett företag som är i ständig förändring. Att se detta från insidan och vara med och utveckla de nya affärerna och vara med och ta företaget till nästa steg.

Fakta

Tele2s Executive Trainee Program är en unik karriärväg för unga talanger. Vi letar efter trainees som kan hjälpa oss förbli den utmanare som vi alltid har varit. Den som antas till programmet spenderar ett år på vårt nya kontor i Kista utanför Stockholm och jobbar nära en person i företagsledningen som också blir mentor. Läs mer om Tele2s Executive Traineeprogram på www.tele2.com/career/trainee-program/

Dela artikeln

Journalist

Anders Edström Frejman

Fler artiklar