Weekly News

Tar man lärlingar på allvar finns mycket att vinna!

Behovet av fler yrkesarbetande tekniker och montörer i installationssektorn är mycket stort. Ett företag som tar lärlingarna på allvar är Assemblin. Efter introduktionstiden finns dessutom tydliga karriärvägar – som kan leda hela vägen till VD-stolen.

Assemblin tar emot cirka 450 lärlingar till tre bolag inom el, VS och ventilation varje år.
Varje utbildning är skräddarsydd för att passa den bransch som lärlingarna vill arbeta i efteråt
– För Assemblin är lärlingar en ovärderlig tillgång. Vi tar in så många som vi kan ge en komplett utbildning. Varje lärling tilldelas en erfaren montör som kontrollsäkrar att lärlingens utbildning innehåller viktiga moment. Dessutom hjälper den erfarne montören med personlig utveckling, berättar Ann-Charlotte Södergren, HR-chef på Assemblin VS.

Inom Assemblin VS, som tar emot flest lärlingar inom Assemblin-koncernen, finns just nu 178 lärlingar i ett tvåårigt utbildningsprogram.
– Varje lärling tilldelas en erfaren ansvarsmontör som ser till att utbildningen innehåller alla viktiga moment och erbjuder personlig utveckling, förklarar Anne-Charlotte.

Alla lärlingar får en välavlönad anställning. Möjligheten finns att klättra på karriärstegen för den som vill och kan. Efter några år som VS-montör får man mer ansvar, till exempel för ett helt arbetslag. Vill man fortsätta klättra finns möjligheten att fort- och utbilda sig.
– Efter lärlingstiden hos Assemblin VS jobbar man ett par år som VS-montör. Nästa steg är att bli ansvarsmontör med ansvar för ett arbetslag på en byggplats. Sedan erbjuds intern utbildning till exempelvis projektledare eller kalkylator. En del montörer väljer att läsa vidare på yrkeshögskolan. Finns motivationen kan man nå till VD-stolen – som vår nuvarande VD i Assemblin VS, Lennart Petersson, gjort, säger Ann-Charlotte.

Lärlingsutbildningen avslutas med ett praktiskt och ett teoretiskt prov. I princip alla som genomför utbildningen och klarar proven fortsätter med fast anställning.Grunddragen är desamma i lärlingsprogrammen inom Assemblin El och Assemblin Ventilation.

Marcus Hällegårdh har goda erfarenheter från sin egen lärlingstid. I dag är han montör i Göteborg och hjälper själv lärlingar.
– Det funkade väldigt bra på vår filial, och så vitt jag kan bedöma funkar det lika bra fortfarande. Jag fick mer ansvar gradvis, och blev utmanad att tänka själv.

Marcus ser också utvecklingsmöjligheterna efter själva lärlingsåren som en styrka hos Assemblin.
– De första två, tre åren efter att man blivit fullbetald medarbetare är minst lika viktiga som lärlingsperioden. Jag fick själv möjlighet att inleda med en lång rad olika jobb, i olika storleksordningar och med olika mycket ansvar.

Dela artikeln

Journalist

Jörgen Hallström

Fler artiklar