Weekly News

Sverige är bra på kompetensutveckling


I framtiden kommer det behövas mer kompetensutveckling inom systemtänkande och digital teknik. Leif Östling på Svenskt Näringsliv säger att Sverige ligger i framkant.

“Det behövs fler systemingenjörer med digital inriktning”

Det område som behöver mest kompetensutveckling i dag är i allra högsta grad digitaliseringen, personer med stora kunskaper om hur de rätta verktygen ska användas på ett effektivt sätt.
– Det behövs fler systemingenjörer med digital inriktning som även kan koda. De behövs på arbetsplatser där det mesta sker digitalt. Till exempel för att kunna lokalisera var varor finns i ett stort förråd. Jag tror också att det behöver ägnas mer tid åt de digitala verktygen i skolan. Pedagogiken har hittills varit lite för konservativ och det har dessvärre inte varit så mycket utveckling på det området, säger Leif Östling, ordförande på Svenskt Näringsliv.

Leif Östling tror att de enklare jobben som att plocka på lager, köra truckar i logistikcentrat och den övriga manuella hanteringen kommer att försvinna inom en nära framtid.
– En betydande del av den personal som finns i stora distributionslager kommer att vara utan jobb inom de närmaste fem till tio åren. Jag är aktiv sedan många år tillbaka inom Toyota Material Handling i Japan och har varit på deras utvecklingscentrum i Mjölby. Där ser man hur de truckar som hittills har körts manuellt nu börjar gå som små uppkopplade fordon i lokalerna utan någon förare. Det styrs helt elektroniskt. Man vet exakt var de befinner sig och kan skicka ut plockorder på de adresser i lagret som trucken ska besöka. De är som en typ av logistikrobotar.

Leif Östling tror att det behövs mer systemtänkande inom varuflöden hos alla typer av företag.
– Det innebär att det behövs en gedigen gymnasieingenjörskompetens med inriktning på system- och digitalstyrning av olika maskiner. Här behövs ett ordentligt kompetenslyft.

Nästa bit är uppkopplade fordon på vägarna och styrning av logistiken mellan stora logistikcentra och kunderna, menar Leif Östling.
– Med hjälp av digitalt uppkopplade fordon kan man jobba betydligt mer effektivt i logistikkedjor och här behövs i princip samma kunskaper, det vill säga systemkunnande och att kunna gå in och programmera om digitala parametrar. Detta gäller också dispatching eller kör ut varor till kunder.

Sverige är bra på kompetensutveckling och vi ligger i framkant internationellt. Det finns dessutom goda förutsättningar för att skapa en ännu stadigare kunskap i framtiden, enligt Leif Östling.
– Sverige har en hög digital mognad. Den unga generationen är väldigt snabba in i den digitala världen. Titta bara på barnen och deras tidiga elektroniska hantering. Detta är ett faktum som bara kommer att fortsätta. Men utbildningar behövs såklart för alla som inte har samma kontakt med det digitala. Det är viktigt för logistikbranschen med en väl fungerande kompetensutveckling.
– Utbildningssystemet har hittills lyckats ta fram bra utbildningar för de människor som branschen behöver. Kompetensutvecklingen behöver alltid göras bättre med den snabba utvecklingen av nya digitala tekniker. Det gäller för oss i Sverige att hänga med. Tekniken och dess möjligheter fortskrider hela tiden och med tekniken kan vi fortsätta att utveckla allt effektivare logistik i vårt samhälle.

Kompetensutbildning har fortskridit de senaste åren, men i dag sker den största kompetensutvecklingen inom företagen och inte i utbildningssystemet, menar Leif Östling.
– Utbildningssystemet har inte riktigt hängt med, utan här får företagen inom de olika branscherna, beroende på vilka digitala verktyg man använder, helt enkelt etablera sina egna utbildningar.

Vad du ser som den största utmaningen inom kompetens och digitalisering?
– Det är att bygga kompetenser och vara nyfiken på att applicera alla digitala verktyg som kommer fram. Det finns på vissa håll ett motstånd som har att göra med vilken företag vi pratar om. Är det ett gammalt och traditionellt företag så kan det finnas ett visst motstånd mot nya tekniker. De har den största utmaningen, att växla upp i tempot för att ta till sig digitaliseringen.

Fakta

Kompetensutveckling och kompetensutbildningar går hand i hand. För att ett företag ska lyckas anpassa sig till digitalisering krävs ett stort fokus på att kunna hantera de digitala verktygen och för skolorna att satsa på utbildningar för systemingenjörer. 

Dela artikeln

Journalist

Fredrik Söderlund

Fler artiklar