Weekly News

Prioritering på kvalitet och resultat

Det privatägda norrbottniska byggbolaget Nåiden Bygg har omkring tvåhundra anställda och är verksamma från Kiruna till Sundsvall. Företaget arbetar med en rad olika typer av projekt, flertalet i egen regi, men de bygger även på öppna marknaden.

I Boden, Luleå, Skellefteå och Sundsvall äger de själva mark som de utvecklar för bostadsprojekt. Kuststad Luleå är ett projekt som byggs ute i vattnet i gamla småbåtshamnen, där båtarna tidigare låg. Där kommer 330 sjönära bostäder att växa fram i de centrala delarna av Luleå och meningen är att varenda lägenhet ska erbjuda sjöutsikt, oavsett om den är billig eller dyr att köpa.

I Boden planerar Nåiden Bygg att bygga ett trygghetsboende, men företaget bygger inte bara bostäder utan i princip allt som efterfrågas, säger företagets arbetschef Per Utterström.

– I alla våra åtaganden arbetar vi hårt för att skapa ett resultat och kvalitet som är så bra som möjligt för våra beställare samt slutkunder och att döma av vår expansion och nuvarande omsättning på 800 miljoner kronor om året har vi lyckats bra. Men vi vill växa ännu mer, säger Per.
Den anrika fastigheten Grönborg i Sundsvall står inför en ny era. Där ölet tidigare flödat sedan 1875 skapas nu plats för något helt annat – innovationer och kreativitet. Den varsamt renoverade kultbyggnaden ska bli en grogrund för nya spännande företag, en plats där entreprenörer kan erbjudas just den där rätta miljön som krävs för att komma igång och förhoppningsvis ta nästa steg i utvecklingen.

– Här skapar vi något som Sundsvall länge saknat; en gemensam plattform och samtidigt en fysisk plats för innovation, kreativitet och utveckling, förklarar Urban Simander hos fastighetsägaren SKIFU som ligger bakom satsningen tillsammans med Sundsvalls kommun.

Förutom snillrika lösningar med små kontor, flexibla arbetsplatser och inspirerande mötesrum finns även Åkroken Science Park och Mittuniversitet på plats för att skapa en miljö där företagen ska få bästa möjliga chans till utveckling.

Med tanke på den stora efterfrågan känns det som om det gamla bryggeriet verkligen lyckats anpassa sig till dagens behov, och det genom att blanda gammal tradition med moderna lösningar. 


Dela artikeln

Journalist

Maya Verma Alm

Fler artiklar