Weekly News

Villa, hem och bostadsrätt FASTIGHETER

Mässan för ditt hem och boende

Nu är det dags för årets mässa för ditt hem. Vare sig du är på väg att byta bostad eller mest är på jakt efter nya idéer så finns här något för dig.

”Här finns något för alla, vare sig det handlar om att bygga om, bygga till, bygga nytt, renovera eller flytta.”

Mässan av stapeln den 6 till 9 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Göran Ekberg är projektchef för mässan och han poängterar att här finns något för alla.

– Vi riktar oss till alla som är intresserade av boende; vare sig det handlar om att bygga om, bygga till, bygga nytt, renovera eller flytta. Oavsett vilken fas man befinner sig i finns det massor av inspiration och kunskap att hämta på mässan.

Hem, villa & bostadsrätt arrangeras i samarbete med organisationerna Bostadsrätterna och Villaägarna och mässdagarna är späckade med matnyttigheter för den som vill förnya sitt hem eller hitta ett nytt.

– Här kan man kostnadsfritt få professionell rådgivning, säger Göran Ekberg. Det är bara att ta med sig en ritning på badrummet eller köket hemma, så kan man passa på att be proffsen om tips på vårt rådgivningstorg.

Programmet är fullt av spännande seminarier och föreläsningar och flera kända profiler kommer och lär ut sitt hantverk. Björn Christiernsson från ”Äntligen hemma” håller i ett snickarlabb där besökare får lära sig att bygga en egen pall och nya Arga Snickarna, Per ”Pirre” Starrin och Marcus ”Mackan” Nyhlén, chefar över nyheten PowerTool Bar där man kan lära sig mer om hur man hanterar maskinverktyg. På lördagen är det Bostadsrättens dag på mässan och då erbjuds bland annat kostnadsfri utbildning för styrelser i bostadsrättsföreningar.

– Här finns verkligen något för alla smakriktningar och intressen. Du kan börja med att hitta din bostad hos en av mäklarna som deltar i mässan, för att sedan fylla på med alltifrån grovplanering och köksinredningar till det sista piffet i form av kuddar och ljusstakar, säger Göran Ekberg.

Han lyfter även fram ett för Hem, villa & bostadsrätt och Stockholmsmässan unikt projekt, där man i samarbete med Hjältevadshus bygger upp en hel villa på plats på mässan.

– Huset blir 170 kvadratmeter stort och fullt av idéer och inspiration för den som går i husbyggartankar. Mässan är ett ypperligt tillfälle att titta och känna på nya produkter och lösningar.

För de lite yngre besökarna arrangeras barnens Snickarstig i samarbete med Isabelle Mcallister och stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Här får barn chansen att i en rolig och inspirerande miljö prova på att bygga ihop sina egna prylar och motiv. De får såga, hamra, spika och borra tillsammans medinrednings- och renoveringsprofilen Isabelle McAllister som hjälper till att inspirera och bjuda på tips och idéer.

Föreläsningar och seminarier hålls från två olika scener och skärgårdsradion sänder live på mässan under alla dagar. Klockan 13.00 på lördagen gästas mässan av artisten Martin Stenmarck som sjunger sina hitlåtar på inspirationsscenen och tre restauranger serverar mat under hela mässan. Den som är sugen på något sött kan med fördel passa på att även besöka bak- och chokladmässan som hålls i angränsande lokaler samtidigt.


Dela artikeln

Journalist

Nina Quist

Fler artiklar