Weekly News

Lyft på en ny krannivå!

Överallt inom industrin där saker behöver lyftas och flyttas kommer produkter från ABUS Kransystem till användning.

Med en central PLC registreras kranens alla rörelser, som även kan lagras

ABUS Kransystem är en av Europas ledande tillverkare av standardiserade industrikranar med en lyftkapacitet från 80 kilogram upp till 120 ton. Fortlöpande sker en utveckling mot smartare lösningar där säkerhet, kvalitet, effektivitet och användarvänlighet alltid står i fokus. 

Nu senast har vi introducerat ABUControl, vårt helt nya elektriska styrsystem med ett vidareutvecklat säkerhetstänkande och förbättrade servicefunktioner i ett modulärt paket.

Med en central PLC registreras kranens alla rörelser, som även kan lagras. Vid service kan man se till exempel drifttid, antal starter, lastkollektiv och återstående livslängd på telfrar. Man kan också enkelt logga in på kranens PLC från golvet via Wifi för diagnos, vilket ger ett förenklat underhåll. Gränssnittet i mjukvaran KranOS är modernt och lättöverskådligt, vilket ger tidseffektiv användarvänlighet.


Med ABUControl får du:

• Överlägsen komfort

Svajkontroll minimerar lastsvajning där systemet tar hänsyn till åkhastighet, acceleration, krokposition med mera.

Frekvensstyrning på kranåk, samt tvåvägsrörelse ingår. För ABUS traditionella lintelferserie finns kontaktordrift för lyftrörelse som standard och frekvensstyrning av lyft som option.


• Säkerhet

Synkronisering av alla åkrörelse vid användning av travers med två telfrar alternativt traverser i tandemdrift ger högsta säkerhet. Det innebär att hastigheten synkroniseras vilket är en grundläggande säkerhet vid samlyft med två telfrar och/eller tandemdrift.


• Servicevänlighet

ABUS Kransystem använder väl beprövade standardkomponenter från välkänd elektroniktillverkare. Inga programvarulicenser krävs. Allt för att ge produkter som är lätt att använda och dessutom har optimal servicevänlighet.


• Komfortpaket

Tillsammans med ABUS styrsystem ABUControl erbjuds våra kunder ett så kallat komfortpaket. Det innehåller:

Radiostyrning ABURemote Button

Frekvensstyrning ABUliner kran- och tväråksrörelse

LED-matrix display för lastindikering


• Rådgivning

Vid sidan om tillverkning av kranar och krankomponenter erbjuder ABUS Kransystem omfattande rådgivning i projekt, finansiering, montage, utbildning, teknisk support service och underhåll. I Sverige finns ett väl utbyggt nät av återförsäljare och tekniker över hela landet, från Kristianstad i söder till Kiruna i norr.

Vill du veta mer om ABUS Kransystem och våra produkter är du välkommen att kontakta oss eller läsa mer på vår hemsida

FaktaABUS Kransystem AB
Strågatan 5, 653 43 Karlstad
Telefon 054-55 56 50
www.abus-kransystem.se
info@abus-kransystem.se.

Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar