Weekly News

Proteinknäcke Annons

Knäckebröd med extra protein

Protein är musklernas byggstenar och för den som tränar mycket eller behöver gå ner i vikt utan att förlora muskelmassan, är proteinintaget viktigt. I våras lanserade Va´gott ett Proteinknäcke med extra mycket protein och mindre kolhydrater. Sedan tidigare finns Proteinbröd, där fettet kommer från fiberrika fröer och bönor, och Proteintoast. Proteinknäckebrödet innehåller dubbelt så mycket protein som standardknäckebröd, och 68 procent mindre kolhydrater.

– Proteinrikt bröd är en internationell trend som spridit sig till Sverige i och med det stora intresset för träning och hälsa, säger Urban Magnusson på Va´gott.

I proteinknäcket kommer proteinet huvudsakligen från linfrö, solrosfrö och sesamfrö. Dessutom används sojamjöl som också höjer proteinhalten.

– Den naturliga smaksättningen i fröerna gör knäckebrödet dessutom väldigt gott. Det känns lyxigt och mättande att äta, säger Urban.

Han menar att detta naturligtvis är ett knäckebröd för alla konsumenter men att det är extra bra för de som vill bygga muskler eller gå ner i vikt.

– Det har visat sig att brödet också uppskattats av diabetiker på grund av den låga halten kolhydrater, vilket känns extra kul.

Dela artikeln

Journalist

Redaktion Framtidens Livsmedelsproduktion

Fler artiklar