Weekly News

HPE öppnar dörrarna till världen för unga affärstalanger

Hewlett Packard Enterprise (HPE) populära internationella graduateprogram i Barcelona ger unga talanger en kickstart i sin karriär inom IT-branschen.  Ida Stanar är en av dessa unga talanger som har genomgått programmet

Varje år tar HPE in kandidater till sitt populära internationella graduateprogram i Barcelona. Det tvååriga programmet riktar sig till de som befinner sig i starten av sin yrkeskarriär och som söker sig till en utmanande och utvecklande karriär inom IT-branschen.

Redan från start får du i din säljroll stort förtroende och tillit att själv påverka och utforma din yrkesroll. Programmet innebär en spännande start inom företaget, där man efter genomförd examen erbjuds en tjänst i hemlandet eller att fortsätta karriären utomlands.

Ida Stanar, 25, är en av kandidaterna som varje år antas till programmet från Sverige. Hon började som graduate direkt efter sin masterexamen vid Uppsala universitet sommaren 2015.
– Jag sökte mig till en roll som skulle innebära att jag får arbeta i gränslandet mellan samhälle och IT och göra det på ett välkänt företag som står i framkant av denna filosofi.

Ida erbjöds att börja som graduate med en säljroll inom HPEs globala konton och efter endast tre månader gjorde hon sin första affärsresa.
– Mitt uppdrag var att ta ett kundansvar redan från början och mitt första säljuppdrag var en affärsresa till Tallinn, Estland för att träffa ledningen hos kund.

Parallellt med säljrollen genomgår du i programmet en rad utbildningar och certifieringar. Dessa är utformade så att du efter avslutat program kan fortsätta inom HPE i olika affärsinriktade roller.
–  Programmet var intensivt samtidigt som det var otroligt utvecklande. 

Ida Stanar menar att programmet har förberett henne väl för den roll hon har idag som Account Manager på HPE i Solna. Mot slutet av programmet fick Ida uppdraget att projektleda en stor strategisk affär.
-  Att driva projekt av sådan magnitud var utmanande och satte mig verkligen på prov. Det uppdraget var otroligt utvecklande och gav mig värdefulla färdigheter i mitt fortsatta yrkesliv.

Vid sidan av graduateprogrammet ledde Ida tillsammans med några kollegor ett iniativ som fokuserade på Corporate Social Responsibility (CSR) i Barcelona.
–Vår ambition var att skapa något som ökade medvetenheten om HPEs engagemang kring CSR och att leverera möjligheten att skapa positiv inverkan på samhället och miljön. Vi jobbade med att skapa en målsättning för CSR i Barcelona, byggde relationer med externa ideella organisationer och genomförde aktiviteter. Det är kul att se att initiativet lever vidare och drivs nu av andra graduates.

De två åren Ida spenderade i Barcelona ser hon definitivt som ett minne för livet.
– En fantastisk upplevelse för mig som person samtidigt som hela upplägget var oerhört professionellt.


Hewlett Packard Enterprise hjälper företag och myndigheter över hela världen att digitalisera sin verksamhet och affärsmodell. Läs mer om oss och skicka in din ansökan på vår karriärsida: 
www.hpe.com/careers
Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar