Weekly News

Hitta hem på franska Rivieran

Wretman Estate hjälper sedan elva år tillbaka kunder att hitta hem längs franska Rivieran. Mäklarfirman erbjuder olika bostadstyper – allt från gemytliga små byhus till spektakulära penthouse och villor. Nu finns Wretman med kontor i Cannes, Antibes, Valbonne, Nice, Menton och i Fayence-området. Av de 30 medarbetarna är hela 20 svensktalande – allt för att kunna erbjuda svenska kunder förstklassig service i den (bitvis) komplicerade process som föregår ett bostadsköp i Frankrike.
– Det är viktigt att kunna luta sig på en duktig mäklare som förstår marknadspriser och kan lagar och regler i landet, säger en av företagets grundare, Filip Wretman, som själv är uppvuxen i Frankrike.

Rivieran är en dyrbar del av Frankrike, men bostadsmarknaden har inte ökat på samma sätt här som i Sverige de senaste tio åren. Ekonomierna som är på väg uppåt i Europa kommer dock troligen att dra upp den franska ekonomin och mycket pekar på att priserna kan komma att stiga redan under nästa år, vilket gör detta till en intressant tid att köpa bostad i landet.

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar