Weekly News

Ett traineeprogram som går på räls

För den som vill vara med och påverka dagens och framtidens samhällsutveckling, kan Trafikverkets traineeprogram vara ett bra alternativ då det ger deltagarna stora möjligheter att utvecklas och påverka. Dessutom får man möjligheten att arbeta med några av de största utmaningarna som svensk infrastruktur står inför.

Trafikverket erbjuder med andra ord unika möjligheter med sitt traineeprogram och man gör det med ett tydligt mål:
– Traineeprogrammet har en stor betydelse för vår långsiktiga kompetensförsörjning och är också en viktig del i Trafikverkets långsiktiga ledarförsörjning samt för vår attraktivitet som arbetsgivare, förklarar Helena Ström, ansvarig för traineeprogrammet och förtydligar orsakerna till varför ett traineeprogram är så viktigt för Trafikverket:

Vi behöver nya medarbetare som nyss avslutat sina studier och som kommer in med nya perspektiv på verksamheten. Vi stärker också Trafikverkets varumärke genom att visa vilka spännande arbetsområden som finns hos oss. Det ger oss också möjlighet att hitta kompetens inom områden som vi har svårt att rekrytera till. 

Hos Trafikverket kan man påverka samhällsutvecklingen och infrastrukturen idag och i framtiden - man kan därmed göra skillnad för många människor och företag. Som medarbetare bidrar man till attraktiva livsmiljöer, livskvalitet, god hälsa och ger medborgare och näringsliv goda möjligheter att genomföra sina resor och transporter.

En traineeplats på Trafikverket, som är en modern myndighet med över 150 olika yrken, ger en chans att arbeta med några av de mest spännande utmaningarna som Sveriges infrastruktur står inför. Hos oss får du möjligheten att utvecklas, påverka och skapa värdefulla kontakter för din framtida karriär.

Vem är det ni söker till traineeplatserna?
– Förutom de formella kraven söker vi personer som är resultatorienterade och trygga, med förmågan att skapa goda relationer och som har ett stort intresse i samhällets utveckling, menar Helena Ström.


Dela artikeln

Journalist

Mats Carlbäck

Fler artiklar