Weekly News

Nina Sjömark. REGIONER

Differentieringen viktig för Piteå

Precis som i övriga kuststäder i region Norr bubblar det i Piteå – näringslivet blomstrar och medför positiva effekter på allt annat som behövs för en välmående stad. Nu för tiden handlar det inte bara om regionens traditionella basindustrier, nu är det i stället IT och olika tjänsteföretag som driver utvecklingen. En sådan omställning kräver engagemang och som en del av detta hittar vi Piteå Näringsfastigheter (PNF) – det kommunala fastighetsbolaget som sedan 1964 oavbrutet har jobbat för att stödja näringslivet och främja sysselsättningen i Piteå.

– Vi finns mitt i den utvecklingsprocess som Piteå just nu genomgår, genom att vi aktivt arbetar med att hitta lösningar till de företag som finns eller vill etablera sig, förklarar Nina Sjömark, Vd på PNF.

Just nu rör det sig mycket om att hitta lösningar för olika IT-, teknik- eller tjänsteföretag som väljer att starta, etablera sig eller varför inte expandera i Piteå.

– Här gäller det att arbeta proaktivt och samtidigt försöka förstå vilka behov dessa företag har. Först då kan vi skapa något som gynnar alla, avslutar Nina Sjömark.

Dela artikeln

Journalist

Maya Verma Alm

Fler artiklar